Hoogheemraadschap van Delfland

Walter Vincent
Beleidsmedewerker Water en Ruimtelijke Ontwikkeling

"Luierende ambtenaren? Bij Delfland gaat dat zeker niet op! En om nog een vooroordeel de wereld uit te helpen: in plaats van grijze mannen met baarden werken hier jonge, ambitieuze mensen. Er wordt hier wel wat van je verwacht!

Na een studie Bos- en Natuurbeheer en een baan als projectmedewerker bij een ingenieursbureau werk ik nu als beleidsmedewerker Water en Ruimtelijke Ontwikkeling binnen de Sector Beleid en Onderzoek. Ik vind het een uitdaging om water en ruimtelijke ordening in een vroeg stadium te combineren. In mijn vorige baan hield ik me meer bezig met de uitvoering, maar plannen ontwikkelen vind ik leuker. De druk op de ruimte in dit stukje Nederland is

enorm. Daar oplossingen voor bedenken is echt een uitdaging, machtig interessant!

Delfland verwacht van mij dat ik op de hoogte ben van de nieuwste ontwikkelingen rond water en ruimtelijke ordening. Een goed kennisniveau en deelname aan kennisnetwerken en symposia worden dan ook enorm gestimuleerd. Het beeld dat ik van Delfland had – een organisatie die kennis en persoonlijke ontwikkeling hoog in het vaandel heeft staan – klopt tot nu toe wel. Ambities? Ik zit er net! Voorlopig wil ik me nog van alles eigen maken en dat kan hier. De komende jaren zie ik mezelf hier dus nog wel zitten!"